Как да изберете колело за дете: 5 съвета от igra4ka.bg

Posted on: август 9th, 2021 by
Comments Disabled

От колела с помощни губи за най-малките деца до младежки планински велосипеди с предно окачване – богатият избор за колела е пред нас.
Но с толкова много възможности за избор, как да стесните търсенето си? Ще ви преведем през процеса на намиране на подходящия велосипед за вашето дете.

детско колело

Най -добрият индикатор за това какво колело, е подходящ за вашето дете е на първо място, на колко години е детето.

За да изберете най-правилен велосипед за едно дете, винаги е най -добре детето да изпробва няколко велосипеда лично.
По този начин те могат да седнат на седалката, да се хванат за кормилото, да тестват спирачките и да направят едно кръгче, за да се уверят, че приляга и могат да карат удобно.
Ако посетите магазина на igra4ka.bg, там ще откриете специалисти, които могат да дадат най-добрите съвети при избор на колело.
Ако не можете да посетите магазин лично, е възможно (макар и малко по -трудно) да го намерите онлайн, като направите измервания на детето и ги сравните с техническите характеристики на велосипеда.

От какъв размер велосипед се нуждае моето дете?

Първото нещо, което трябва да знаете, когато търсите детски велосипеди, е, че за разлика от велосипедите за възрастни и тези за деца, е дължината на рамката.
Най -често срещаните детски велосипеди започват от 12 ”колела и преминават през 24” колела. След това по -големите деца могат да избират велосипеди за възрастни, които започват от 26 ”колела.

Размерът на колелото обаче е само една отправна точка, която трябва да имате предвид, докато търсите детски велосипед.
Важно при избор на колело онлайн, е да знаете колко е високо едно дете, защото разстоянието на рамката, има голямо значение за размера на едно дете.
Велосипед, който може да побере едно 7-годишно дете, може да е твърде големи за друго 7-годишно дете с по-къси крака. Също така, моторите с колела със същия размер могат да варират между производителите на велосипеди.


Какво да търсите, когато детето ви иска ново колело:

Колко високо е детето (или колко са дълги краката им)? Разстоянието от горната тръба и на земята, е важен фактор в оразмеряване детски велосипед. Детето трябва да може да стига колелото си с краката на пода, така че чаталът му да не опира в горната тръба на мотора. Това е едновременно за комфорт и безопасност.
Могат ли да стигнат до кормилото? Детето трябва да може удобно да хване кормилото, без да изпъва напълно ръцете си. Леко огъване в лактите е идеално. Те също така трябва да могат да управляват лесно и да стискат ръчните спирачки, които се въвеждат от 20 -инчови мотори.
Височина на седалката: Повечето детски велосипеди са проектирани така, че да карат в по -изправено положение. Те трябва да могат да седят удобно и лесно да виждат заобикалящата ги среда. Краката им трябва да са леко огънати в долната част на хода на педала.

Съвети за онлайн пазаруване на велосипеди: Ако пазарувате онлайн, можете да стесните избора си, като измерите вътрешния шев на детето (дължината на вътрешния крак), за да се уверите, че има достатъчно свободно пространство над височината на стойката на мотора. Потърсете изброените височини на стойка за конкретни велосипеди и сравнете този брой с вътрешната страна на детето. Вътрешният шев трябва да е по-висок от височината на стойката, така че детето да не почива върху горната тръба. (Например, ако вътрешният шев на детето е 18, „той ще иска мотор не по-голям от 17” височина на стойка.)


Comments are closed.