По какъв начин леките коли за скрап се рециклират

Posted on: декември 17th, 2019 by
Comments Disabled

Замисляли ли сте се по-задълбочено по какъв начин се рециклират автомобилите, още през колко процеси минават, какво точно се получава с тях.

1-во точно след като решите, кой да прибере колата ви за скрап е фирмата да ви изплати споразумяната сума пари, приготвяте документите и превозват автомобила, след това се слага на площадката където ще стартира нейната подготовка.

Започва се с най-важният компонент от гледна позиция на защита – резервоара. Бензина се точи а малко след това самия резервоар се премахва.

Повода е, че там стоят бензинови пари и при най-малката искра той може да се взриви.

Източването на горивото е важна част от етапа на рециклиране

Малко след това се преминава на другата стъпка. Източването на различни течности от колата.

Маха се маслото от автомобилния двигател, при положение, че то се налива в специфични контейнери и се отделя за различно рециклиране.

Този метод се изпълнява за водата за чистачките, антифриза и разнообразни течности ако случайно има. Фреона от климатика несъмнено е необходимо да се събере с необходимата методика и да не се пуска във въздуха.

Батерията се разкача и се предава за друго преработване, притежава в себе си олово и други химикали като пример електролити.

Акумулаторните батерии са с различна рециклируема процедура.
В другия етап леката кола се подготвя за премахване на неметалните елементи, които биха могли безпроблемно да са разкачени и отделени от леката кола.

Включвайки в това число гуми, стъкла, огледала, пластмасови брони и много други подобни компоненти.

Последен етап на рециклирането на колата е пресоването


Точно след всичко това колата може спокойно да бъде смачкана. Така се достига по компактен вид за превоз или съхранение.

Значително често не се смачкват, а директно се слагат на поточна линия отвеждаща си в голяма машина, която ги смила на малки парченца. Тя се нарича мелачка, подобно на шредера в офиса, нарязващ листите на мънички парченца.

Надробената срап, която се получава е комфортна да бъде почистена от неметалните елементи, като това става най-ефикасно с голям магнит, като издърпва металните части. С резервоар с вода може да се отдели пластмасата и платовете от алуминия, които са останали.

И така в края на краищата вашия автомобил се разпокъсва и прегрупира.

Крайната скрап е удобна за пренасяне и може да се придвижва до различни места по света или пък до определен завод, където ще я купят. Точно там тя ще бъде претопявана и отливана в други фигури, заготовки и ламарини за създаване на други метални изделия.

Посетете сайта на rovotel.com и намерете подробна информация и цени за изкупуване на автомобили за скрап


Tags: ,

Comments are closed.