Мотофрезата – най-правилния асистент на човека в градината

Posted on: февруари 6th, 2019 by
Comments Disabled

Знаете ли за какво служи мотофрезата? Защо се нарича “мото”? С какво тя е по-добра от простата фреза?

Много лесно и бързо е възможно да дадем отговор на въпросите. Като за увод мотофрезата е инструмент, служещо за обработване на почвата, малко преди да стартира фазаата на сеитбата. Ползва се за по-голям земя, а не точно за ограничено място, като например в двора ни. Има вариант, несъмнено, да се използва за домашни предназначения (в частната ни градина, в двора ни), но все пак успешността на уреда е значителна, ако се ползва за огромни мащаби от земеделска земя.

На 2-ро място нарича се “мото”, тъй като в ядрото на този уред стои двигател с бензин, който с нужната сила, е способен да задвижи мотофрезата, и така да извършва тя своите възможности. Не е изключен факта, че както двигателите на мпс-тата, така и този на мотофрезата има нужда от конкретно количество двигателно масло. С помощта на него двигателят ще върши работа гладко и така нашата мотофреза ще помага без никакви проблеми.

И не на последно място, всичко споделено до тук прави мотофрезата по-добра от нормалната с липса на двигателя. Мотофрезата извършва работа доста по-бързо, понеже спестява човешки труд и време, единствено е важно ползвателя да я насочва и управлява. Като сме наясно времето е доста ценно и конкретно с въпросният инструмент за обработка на земята то ще бъде спестено, понеже дейността ще се свърши доста по-набързо, отколкото ръчно или с обикновена фреза.

Затова сме на мнение, че мотофрезите са хубав помагач на на всеки един от нас, спестявайки му време, усилия и ресурси, а след извършената дейност резултатите прииждат доста скоро. Специализираният уред подсилва до такова ниво земеделеца, че спокойно той би могъл да се погрижи за поддръжката на своя терен, използвайки най-хубавото устройство за тази цел. Навремето стопаните не са имали такава възможност да разполагат с това средство, без значение дали е с двигател, а са извършвали своите задължения на ръка. Основно благодарение на иновативната техника в наши дни цялото това е изпълнимо.

Мотофрезата върши главната функция, за която е създадена, а точно да разрохква горния, повърхностния слой на земята и по този начин да предоставя надеждни условия точно след това обработената земя да бъде засята с нова култура. Това се извършва, понеже точно след като терена е бил изоран, е имало много големи бучки почва, пречещи да бъдат посадени други семенца. Също така и ако са израснали плевели, те са изтръгвани, след като се минава с мотофрезата.

Натиснете тук: https://instrumentistart.com/bfr/d-rvoobrabotvaschi/oberfrezi-frezi-i-rabotni-masi/oberfrezi.html


Comments are closed.