За какво да внимаваме, когато купуваме дрешки за детето си?

Posted on: февруари 29th, 2016 by
Comments Disabled

bebe
Всеки родител трябва да бъде много внимателен при избирането на детски дрехи. Няма да се спирам толкова на актуалното звучене на детските модели, колкото на това, какво точно да имате предвид, когато купувате дрешката. Комфорта и е основен приоритет.
Огледайте много внимателно материите, тяхното съдържание на органични нишки или бои. Ако например дрехата продължава да „пуска“ цвят, когато я перете, директно я изхвърлете и изберете някоя нова дрешка. Боите са токсични и може да предизвикат редица нежелани алергични реакции на детската кожа на мъника ви. Детски дрехи от памук са добро решение както за зимния сезон, така и за лятото.

Избирайте панталонки с ластик. Тези долнища са много по-практични и удобни от коланите. В допълнение, вашето дете ще тича свободно и необезпокоявано от редицата неща, които носи на себе си. Постарайте се дрешката, която облича за деня да има няколко джоба. Децата обожават да складират най-различни „съкровища“ от игрите в парка. Да не споменаваме факта, че в джоба спокойно ще сложи телефона и ключовете.

Избирайте му блузи с копчета. Ако му стане твърде топло, много лесно ще може да разкопчае 1- 2 от копчетата, вместо да маха цялата дреха. Още по-добре е ако на дрешката има ципове. Те са доста подвижни и здрави. Ще запазят съдържанието в джобовете и няма да пречат на детето да носи дрехата точно както желае.

Не избирайте много малки или прекалено големи дрехи. Както избирате дрехите лично за вас, така се постарайте и за детето ви. Много хубаво е да му изберете панталонки един размер по-голям, защото детето расте бързо и само след 2 м. няма да му е по мярка, но замислете се колко неприятно ще изглежда то с навити крачоли и как ще си играе, спъвайки се на почти всяка стъпка. Абсолютно същото важи и за много дългите ръкави. Провисналият и раздърпан външен вид може да бъде избегнат ако проявите малко внимание и вкус за избраните от вас детски дрехи. Ако купувате яке или спортно горнище, обезателно купете такова с качулка. Ако завали дъжд детето ще може много лесно да се предпази от лошото време, без да се налага да носи със себе си дразнещия чадър, който татко и мама са му казали да вземе.


Comments are closed.