Идеи за това по какъв начин да пазите своите матраци?

Posted on: септември 18th, 2014 by
Comments Disabled

Всички хора желаем сънят ни да е комфортен и да се усещаме удобно в собствената ни спалня. За постигането на този комфорт не е достатъчно да се спрете само с взимането на нов матрак.

Средният живот на един съвременен матрак е най-малко 10 години, обаче при правилни грижи от нас матрака би могъл да живее дори повече от 15 год.

Разбира се, необходимо е да положим усилия по неговото поддържане и след купуването на матрака, за да опазим матрака си в много добро състояние през тези години.

Съвет номер едно, който ще чуете от всеки един приятел е да обръщате матрака си от време на време. В края на първите три месеца само обръщате матрака си по хоризонтала (т.е лявата страна да бъде дясна), на другото тримесечие го завъртате по вертикала (краката да дойдат на мястото на главата), след това отново го местите матрака обратно по хоризонталата и накрая още един път врътвате матрака си в четвъртото възможно положение. Така през цялата календарна няма шанс да сте били повече от 3 месеца на едно место и матрака ви ще си бъде качествен, без хлътвания и побитости.

Другата идея за запазване на качествата му максимално дълго време е да го проветрите за само няколко часа на момента след разопаковането му, също проветрявайте и спалното помещение по няколко минути всяка сутрин. Основната цел е да се изчисти всякаква влага от матрака.

Наложително е да си купете протектор за матраци и го използвайте незабавно за да може да го пазите в добро и чисто ниво, а и изглежда по-хуваб.

Не позволявайте на своите деца да буйстват и скачат върху него понеже истински ще го развалят.


Comments are closed.